43279
Książka
W koszyku
Wędliny : domowy wyrób / [tekst Marta Szydłowska]. - Warszawa : Wydawnictwo SBM : Ringier Axel Springer Polska, copyright 2020. - 79, [1] strona : fotografie ; 21 cm.
(Fakt Poradnik ; 3/2020)
Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do łask wraca wspaniała sztuka domowego wyrobu tych mięsnych specjałów. Książka Wędliny. Domowy wyrób podpowie, jak krok po kroku przyrządzić soczysty baleron, peklowaną golonkę, aromatyczną kiełbasę oraz kaszankę. Staropolska tradycja w połączeniu z odrobiną zapału i wiedzy pozwolą każdemu rozkoszować się samodzielnie przyrządzanymi mięsnymi przysmakami. [Nota Wydawcy]
Status dostępności:
Mierzęcice Osiedle wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: Rodzaje mięsa, solenie, wędzenie, peklowanie : szynki, kiełbasy, kaszanki, pasztety.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej