43279
Book
In basket
Wędliny : domowy wyrób / [tekst Marta Szydłowska]. - Warszawa : Wydawnictwo SBM : Ringier Axel Springer Polska, copyright 2020. - 79, [1] strona : fotografie ; 21 cm.
(Fakt Poradnik ; 3/2020)
Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do łask wraca wspaniała sztuka domowego wyrobu tych mięsnych specjałów. Książka Wędliny. Domowy wyrób podpowie, jak krok po kroku przyrządzić soczysty baleron, peklowaną golonkę, aromatyczną kiełbasę oraz kaszankę. Staropolska tradycja w połączeniu z odrobiną zapału i wiedzy pozwolą każdemu rozkoszować się samodzielnie przyrządzanymi mięsnymi przysmakami. [Nota Wydawcy]
Availability:
Mierzęcice Osiedle wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Rodzaje mięsa, solenie, wędzenie, peklowanie : szynki, kiełbasy, kaszanki, pasztety.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again