Sorting
Source
Katalog zbiorów
(3)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
unknown
(2)
unavailable
(1)
Branch
Mierzęcice wypożyczalnia
(2)
Mierzęcice Osiedle wypożyczalnia
(1)
Author
Pużyński Stanisław
(1)
Tarnowska Beata
(1)
Tomasz Zyss
(1)
Volk Stepha
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Audience Group
Dorośli
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Depresja psychiczna
(1)
Desery
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Leki psychotropowe
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Sen
(1)
Smoothies
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Służba zdrowia
(1)
Zupy
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
3 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Mierzęcice wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Zaburzenia snu i jak z nimi walczyć / Stephan Volk ; przekład Zyss Tomasz. - Warszawa : Springer PWN, 1996. - 159 stron : rysunki, wykresy ; 21cm.
(Medycyna Dla Wszystkich)
Każdemu z nas przynajmniej raz w życiu zdarzyło się źle spać. Jednak u 20% ludzi zaburzenia snu nie są zjawiskiem przemijającym i z tego powodu mają niekorzystny wpływ na ich samopoczucie i sprawność w ciągu dnia. Czym właściwie jest dobry sen? Stephan Volk wyjaśnia, jakie zadania spełnia sen w organizmie człowieka, jak dochodzi do zapadania w sen, powstawania marzeń sennych oraz jak przebiega czuwanie w różnych okresach życia człowieka. Zapoznaje nas również z wynikami najnowszych badań naukowych nad snem, pokazuje sposoby radzenia sobie z zaburzeniami snu oraz omawia zasady ich skutecznego leczenia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Mierzęcice Osiedle wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
(Fakt Smak ; 1/2016)
Lato w kuchni to czas dań lekkostrawnych, orzeźwiających, pełnych witamin. Najlepiej, aby nie wymagały długiego przygotowania, bo nikt nie lubi latem zbyt długo przebywać w gorącej kuchni. Podstawowe składniki potraw to sezonowe owoce i warzywa, mające o tej porze najwięcej wartości odżywczych. Oprócz tradycyjnych polskich dań polecamy przysmaki z innych krajów, zdobywające coraz większą popularność. [z okładki]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Mierzęcice wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again